varför mensskydd borde vara gratis.

Detta skrev Milina, och jag kan bara instämma, HELT! ↓
 

Varför mensskydd borde vara gratis

"Frågan ifall mensskydd borde vara gratis eller ej är en väldigt snackis. Många, speciellt män, är emot det och personligen så tycker jag att argumenten är väldigt dåliga till varför mensskydd inte borde vara gratis. Jag har läst att "ska kvinnor som har stora bröst få gratis bh'ar då också eller?" - men det finns ju män som har så stora fötter att dom måste specialbeställa skor. Det är ju ungefär ett liknande problem som för storbystade kvinnor. Däremot har inte män mens, dom män som inte har en livmoder dvs. Sen har jag även läst "ska toapapper vara gratis också då eller?" - även där så är det något båda könen betalar, inte bara det ena könet. Att jämföra toapapper med mensskydd eller bh med mensskydd är helt irrelevant, enligt min åsikt. 
 

Jag vet, allting kostar idag. Jag säger inte att mensskydd SKA vara gratis, men det borde vara gratis, eller ifall vara mycket billigare! Det finns många anledningar till varför mensskydd borde vara gratis, eller iallafall att det fanns ett annat alternativ och här är några av dom:

 

- Män betalar inte för att vara män. Varför ska kvinnor betala för att dom är kvinnor? Det enda män behöver lägga ner pengar på som kvinnor nödvändigtvis inte behöver lägga ner pengar på är kondomer - men hah, finns ställen där dom kan få tag på gratis kondomer. Varför finns det inget liknande alternativ för livmoderbärare? Både när det kommer till mens och preventivmedel? Det är ju alltid kvinnan som ska se till att hon går på p-piller, eller något annat preventivmedel. Vilket inte är speciellt billigt! Män behöver inte tänka på något sånt, förutom att använda kondom om han ligger runt pga könssjukdomar. Men han behöver varken betala mensskydd eller preventivmedel. Oftast tar dom för givet att alla tjejer ska gå på p-piller och skiter i att köpa kondomer också för den delen.   

 

- Det är redan dyrt att vara kvinna. Vi har större press på oss när det kommer till utseendet - det är hår, hud, smink, naglar, kroppsbehåring - män behöver inte raka ett skit om dom inte vill, för deras hår är ju inte äckligt. Sen mensskydd och preventivmedel på det. 

 

- Kvinnor tillbringar minst 50.000 kronor på att ha mens under sitt liv, och då bara till sig själv - sen kanske hon har en eller flera döttrar som inte har ekonomin till sina egna mensskydd än. Det är otroligt mycket pengar!  

 

- Mensskydd är dyrt, med tanke på att det inte är speciellt mycket i förpackningen heller. Tänk alla kvinnor som har dålig ekonomi och ännu värre är ensamstående mammor på det också. Dom skulle kunna använda pengarna på så mycket mer än tamponger och bindor. 

 

 - Har man en jobbig menstruation och får jätteont varje gång måste man lägga ner pengar på värktabletter, och även pengar på preventivmedel ifall man är sexuellt aktiv eller har en så pass jobbig menstruation att man måste gå på preventivmedel ändå. Bara det är mycket pengar i sig, och sen ska man betala skydden på det också.  

 

- Menstruation är ett av det mest naturliga som du kan ha och kvinnor borde inte straffas ekonomiskt för det. Ja, bajs och kiss är lika naturligt det med. Men det är något både män och kvinnor betalar. Sen om man tänker rent logiskt så är inte toapapper ett måste. Skulle man ha väldigt taskigt med pengar en månad funkar det ju att hoppa in i duschen en snabbis, torka med en handduk eller gå på en offentlig toalett. Men att ha mensskydd är verkligen ett måste, speciellt om man blöder mycket och ifall det är vardag.   

 

- Efter mensen behöver man oftast trosskydd då man får bruna flytningar.Så, först lägger man ner pengar på bindor och tamponger, och sen måste man köpa trosskydd också! 

 

Fine, låt mensskydd kosta då. Men det borde verkligen finnas något alternativ för kvinnor med dålig ekonomi. För mensskydd är mycket pengar, med tanke på att det inte är speciellt mycket man får för pengarna heller - speciellt inte om man har en riklig menstruation. Vi kvinnor lägger ner massor med pengar på att plågas och vad behöver män betala som inte vi kvinnor behöver betala? Man straffar verkligen kvinnan ekonomiskt, för det är vi som måste lägga ner pengar på både mensskydd OCH preventivmedel."

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0