♩ tvĂ„ nya & dagens planer. ♩

 
 
HÀr har ni mina 2 senaste videos pÄ kanelen.
Nu: Sjukgymnasten och fĂ„ akupunktur igen, efter det Ă„ka till Ö.B en snabbis och sedan har jag massor att göra hĂ€r hemma! MĂ„ste hinna spela in en video ocksĂ„. Fan.

mamma. ♄

♄ Jag Ă€lskar dig. ♄

sluta pÄpeka folks utseende & allt om min vikt!

 
I denna video tar jag upp ett viktigt Àmne. Det hÀr med att hata/kommentera folks utssende och kropp, och jag berÀttar Àven min historia om varför jag gÄtt/gÄr upp i vikt!
 
I DETTA INLÄGG skrev jag mer om det hĂ€r med utseende och kropps -och skönhetsideal.

kroppsinspiration! #bodypositive

Ingen har rĂ€tten att döma/kommentera/bestĂ€mma över ditt utseende och din kropp.  ↓
 
INGEN har rÀtten att döma ditt yttre. INGEN har rÀtten att pÄverka hur du ska se ut. INGEN har rÀtten att sÀga att du inte duger eller ser ut pÄ "fel" sÀtt. INGEN har rÀtten att dra förutfattade meningar utan att veta vad som ligger bokom. INGEN har rÀtten att bestÀmma över ditt utseende förutom dig sjÀlv. INGEN har rÀtten att kommentera och klanka ner pÄ nÄgon som inte ser ut som normen.
 
INGEN!
 

Tips: LÀs DENNA artikel. SÄ viktigt och sÄ sant!
 
 

04:08.

Blir sÄ trött pÄ mina jÀvla sömnproblem... Försöka sova för 10de gÄngen eller dygna inatt igen? Det Àr frÄgan..!daily vlogg - hundvakt.


det kallas för social fobi.

 
Orkar inte.
 
Folk förstÄr uppenbarligen inte vad social fobi innebÀr... Om jag ska lÀra kÀnna en person sÄ tar det tid. Vi tar Tobbe exempelvis, i början vÄgade jag knappt sÀga ett ord till honom men ju mer tiden gick och ju mer vi trÀffades (ofta) desto bÀttre blev det. Nu nÀr jag Àr bekvÀm med honom sÄ kan han knappt fÄ tyst pÄ mig.
 
DÀrför Àr det sÄ jÀvla jobbigt för mig att trÀffa nya mÀnniskor, men JAG VILL! Men folk verkar tro att social fobi gÄr över av sig sjÀlv, men NEJ, man mÄste öva, öva och öva! Men att trÀffa mig endast EN gÄng och sen bilda sin uppfattning om hur jag Àr som person gÄr inte. 
 
Jag Àr inte blyg, jag Àr inte tillbakadragen och trÄkig EGENTLIGEN. Inte för att det Àr nÄt fel med det men det Àr sÄ jobbigt nÀr folk dömer en direkt utan att veta om vad jag gÄtt och gÄr igenom!
Fan.
 
 
You shout it out,
But I can't hear a word you say
I'm talking loud, not saying much
I'm criticized but all your bullets ricochet
You shoot me down, but I get up

#ingamen

Jag har skrivit under, gör det du med! Du skriver under HÄR och dĂ€r kan du Ă€ven lĂ€sa mer om #INGAMEN.

Jag ska aldrig ta skit igen, Jag ska bara vara mig sjÀlv.

 
NĂ€r jag tittar in i ljuset ser jag pusslet som vi lagt
och dÄ faller alla bitarna pÄ plats
Och nÀr jag hör dem sÀga orden som de mÄnga gÄnger sagt
SÄ mÄnga gÄnger sÄ man nÀstan tror pÄ allt
NĂ€, jag tittar inte ner mer
Jag tittar upp mot himlen
SÄ, finns det nÄn hÀr, finns du ens
För, idag ska de höra sanningen
Jag ska aldrig ta skit igen
Jag ska bara vara mig sjÀlv
Ba, ba, bara fÄ va mig sjÀlv
Jag ska bara vara mig sjÀlv
Ba, ba, vill bara fÄ va mig sjÀlv

De alla gÄnger man har vÀntat pÄ att dagen ska ta slut
men alla orden följer ÀndÄ med en hem
Tror att man kan vÀnja sig och kanske kan stÄ ut
men jag ska aldrig mer titta ner igen
Nej, jag tittar inte ner mer
Jag tittar upp mot himlen
SÄ, finns det nÄn hÀr, finns du ens
För, idag ska de höra sanningen
Jag ska aldrig ta skit igen

amning, en helt naturlig och fin grej!

Detta skrev Evah och jag kan inte annat Ă€n att HÅLLA MED!

 


 

"Om du nu tycker det Àr sÄ jobbigt, vÀnd dig dÄ Ät ett annat hÄll eller gÄ nÄgon annanstans sÄ lÀnge.  

Amning Àr ett vÀldigt vÀldiskuterat Àmne och jag blir riktigt förbannad nÀr mÀnniskor tycker att det borde förbjudas att amma pÄ offentliga platser sÄ dÀrför tÀnkte jag göra nÄgra svar pÄ tal gÀllande konstiga kommentarer jag lÀst och hört angÄende detta.

 

Hur lÄngt ska vi dra detta om ammande mammor ska behöva lÄsa in sig pÄ toa? Ska vi be mÀnniskor som har byxorna alldeles för lÄngt ner sÄ man ser brevinkastet lÄsa in sig pÄ toa?

Ska vi be mÀnniskor som Àr för fula för vÄr smak att Àta sin mat pÄ toa? Om jag finner dig störande, obehaglig, Àcklig eller vad det nu kan vara, tar du dÄ med din mat in pÄ toa och Àter den dÀr? För om du inte gör det för min skull, varför ska den ammande mamman göra det för din skull?

SnÀlla, tÀnk till lite innan du yttrar dig och var vÀnlig respektera ammande mammor! Du behöver inte tycka om det, men du behöver heller inte klaga. Alla har rÀtt att Àta, vare sig vi Àr barn, vuxna, gamla, korta, tjocka."

 

 

1. "Men du kan vÀl amma innan du gÄr hemifrÄn?" 

Vet du hur ett barn fungerar? Vissa barn kan faktiskt bli hungriga redan efter en timme och behöver dĂ„ mat. Även om mamman precis gett sitt barn mat sĂ„ kan barnet behöva mat innan de kommer hem. Du vet vĂ€l ocksĂ„ att saker kan dra ut pĂ„ tiden nĂ€r man Ă€r pĂ„ offentliga platser? Det Ă€r köer, man kanske trĂ€ffar en bekant som man pratar med och Ă€ven om man planerat att gĂ„ hem inom tvĂ„ timmar sĂ„ kan saker dra ut pĂ„ tiden.

 

2. "Men snÀlla, du kan vÀl gÄ in pÄ toa och amma istÀllet!"

Jaha, sÄ du tycker att mamman ska sitta i bajslukt och ge sitt barn mat och uppta toaletten nÀr nÄgon kanske behöver in? Du kommer ju ÀndÄ klaga sen om det Àr du som behöver in och det Àr upptaget. "Herregud, att sitta pÄ toa och amma nÀr jag behöver bajsa. Har ni ingen skam i kroppen?" Blir du nÄgonsin nöjd kan jag undra? Mamman kanske sjÀlv Àter, hur hygieniskt Àr det att ta med sig tallriken in pÄ toaletten, eller ska hon vÀnta tills barnet Àtit klart och hennes mat blivit kall?

 

3. "Jag skulle aldrig amma mitt barn offentligt!"

Okej, sÄ om du Àr pÄ stan för att du mÄste köpa lite nytt till din bebis och din bebis blir hungrig men bebisen tar inte emot flaskan. Det finns inte nÄgon toalett i nÀrheten och det finns inget amningsrum, vad ska du dÄ göra? Ska du gÄ runt med en skrikande bebis och plÄga din unge? SÀger du till ditt barn: "Nej Gösta, mamma fÄr inte ge dig mat offentligt sÄ du fÄr grÄta tills vi Àr hemma sörru!"?

 

4. "Men det Àr obehagligt att se folk dra fram sina bröst ju!"

Exakt VAD Àr sÄ obehagligt med detta? Det Àr ett bröst och ett barn som fÄr mat, vad fÄr dig att bli sÄ Àcklad och fÄ sÄdana obehagskÀnslor av detta? Om du nu tycker det Àr sÄ jobbigt, vÀnd dig dÄ Ät ett annat hÄll eller gÄ nÄgon annanstans sÄ lÀnge. Det Àr ju faktiskt oftast lÀttare för dig som klagar att flytta pÄ dig till ett annat bord exempelvis Àn för mamman att krÄngla fram och tillbaka med ett grÄtande barn, vagn, bröst som ömmar osv osv. Men vet du, det bÀsta Àr faktiskt bara att du accepterar lÀget och lever med det!

 

5. "Man tar inte med sig sÄdana smÄ barn pÄ offentliga platser!"

NÀhÀ okej, det var nÄgot nytt. Du vet vÀl att barn behöver besöka vÄrdcentralen och dÄ kan det hÀnda att man behöver Äka kollektivt, det Àr du medveten om va? Du vet vÀl att Àven mammor behöver bajsa, kissa, Àta mat, duscha osv och kan behöva handla lite hygienartiklar? Du vet vÀl att Àven bebisar behöver blöjor och klÀder? Ska mamman dÄ som kanske inte har nÄgon som hjÀlper henne lÀmna sin unge hemma i soffan medan hon springer pÄ stan menar du eller ska hon torka sig med gardinen nÀr hon bajsar?

 

6. "Man behöver ju faktiskt inte kasta fram brösten i ansiktet pÄ folk. Lite respekt fÄr ni att ha för oss andra!"

Jag vet inte vad du har sett för ammande mammor men jag har dÄ aldrig fÄtt nÄgra kastade bröst i mitt ansikte... Inte ens nÀr jag suttit vid samma bord som en ammande kvinna har hennes bröst kastats runt sÄ att de flÀskat till mig hÀr och dÀr. De flesta mammor jag har sett har varit vÀldigt diskreta och om man skulle rÄka se lite av brösten, so what? Det Àr bröst, inget annat! Ni kan ju se filmer, musikvideos, internet, serier, tidningar och till och med porr dÀr brösten visas pÄ alla möjliga sÀtt och det gÄr ju bra. Ni kan ju Àven se bröst i uringade tröjor pÄ stan utan att skriva arga artiklar om hur Àckliga mÀnniskor Àr som har uringat sÄ varför gÄr inte en ammande mamma bra?

 

7. "Att amma Àr naturligt, men det Àr ocksÄ att kissa, bajsa, ha sex, onananera ocksÄ. Ska jag dÄ göra nÄgot av detta pÄ restaurangen?"

Du vet vÀl att man kan fÄ böter av att kissa, bajsa, onanera eller ha sex pÄ offentliga platser? Det kan rÀknas som ofredande, det gör dock inte att amma ditt barn. Vet du varför? - För att det handlar om att ge ett barn MAT. Du fÄr ju Àta din hamburgare pÄ offentlig plats, dÀrför fÄr Àven barn Àta pÄ offentlig plats. Att rÄka se lite bröst nÀr en mamma ammar Àr inget sexuellt och det kan inte jÀmföras med att dra fram snoppen som du kissar ur pÄ en restaurang. Din snopp ger inget barn mat och bröst Àr inte jÀmförbart med ett könsorgan.


summertime sadness.

Vet inte hur lÀnge jag stÄr ut lÀngre.
Varför ska jag pressa mig och utsÀtta mig nÀr allt ÀndÄ gÄr Ät helvete?
 

sluta hata och pÄpeka folks utseende, ni har ingen aning!

 
SnĂ€lla ni, ta er tid att titta pĂ„ denna video! SÅ VIKTIG.
 
Jag har sjÀlv lÀnge tÀnkt att göra en liknande video, dÀr jag pratar om det hÀr med skönhetsideal.
Att sluta hata och pÄpeka folks utseende.
Jag fÄr vÀldigt ofta höra hur ful och fet jag Àr, men vet ni?
 
Ni har INGEN ANING om grunden bakom allting. Ni vet inte VARFÖR jag har gĂ„tt upp sĂ„ pass mycket i vikt. Har ni nĂ„gonsin hört talas om "dĂ„lig förbrĂ€nning", "fel pĂ„ Ă€mnesomsĂ€ttningen" eller "hypotyreos"? ALLT detta lider jag av, plus en tarm som inte fungerar och psykisk ohĂ€lsa, stress och sömnproblem. Allt detta har gjort/gör att jag gĂ„r upp i vikt.
Jag Ă€ter nyttigt, jag rör pĂ„ mig men ökar ÄNDÅ i vikt, just för att jag Ă€r sjuk. 
 
 
Jag kommer som sagt göra en video om detta och dĂ„ förklarar jag mer VARFÖR min förbrĂ€nning inte funkar osv. Men snĂ€lla ni SLUTA PÅPEKA ANDRAS UTSEENDE (oavsett vad det Ă€r) FÖR NI HAR INGEN ANING om vad som ligger bakom allt.
 
 
#FUCKIDEAL

lista - 3 saker.

 
3 saker jag gjorde idag:
Betalade "rÀkningar."
HĂ€mtade ut mediciner.
Lyssnade pÄ musik och blev taggad till kryssning.
 
3 saker jag Ät idag: 
Plocksallad.
Ananas.
Tortellini.
 
 
3 saker jag tyckte illa om idag: 
Min tÀppta men rinniga nÀsa.
Hat pÄ YouTube.
Folk som sÀger typ "vi borde ses" eller "finns hÀr" fast det inte stÀmmer.
 
3 saker jag tÀnkte idag: 
Jag Àr nervös, fast det Àr jag ju iofs alltid.
"I donÂŽt trust words, I trust actions."
Loka Àr sÄ jÀvla gott.
 
 
3 saker jag mÄste göra innan dagen tar slut:
Se klart Biggest Loser.
Redigera klart minst en video.
Föra över pengar till pappa.

bleka tÀnderna hemma.

Ny video pÄ kanalen!
Finns ju massa sÀtt att bleka tÀnderna pÄ men jag tycker detta Àr mest effektivt.

♣ veckans planer. ♣

 
Jag Àr vÀl medveten om att halva veckan redan har gÄtt nu, men hÀr Àr i alla fall
Veckans planer:
 
♣ MĂ„ndag - Möte pĂ„ Psyk och sen ner pĂ„ stan.  √
 
♣ Tisdag - Sjukgymnasten, ska fĂ„ testa akupunktur! MĂ„ste ocksĂ„ filma 2 videos.  √
 
♣ Onsdag - Bibblan! (Är hĂ€r nu) HĂ€mta ut mediciner och betala av skulder/rĂ€kningar.
 
♣ Torsdag - Telefonmöte pĂ„ morgonen, sedan Ă„ka till Pillan och spela in en video.
 
♣ Fredag - Till skomakaren och fĂ„ skoinlĂ€gg och pĂ„ kvĂ€llen kommer mitt hjĂ€rtegull.
 
- Utöver detta har jag en jÀvla massa att redigera ocksÄ!! STRESS.
 

Han.


Detta Àr den enda person bortsÀtt frÄn min familj som förstÄr sig pÄ mig. Han vet mina starka sidor och svaga punkter. Den enda som vet vad min sociala fobi och ADD stÀller till det för mig. Han som jag blir sÄ jÀvla Àckligt förbannad pÄ ibland, men som ocksÄ kan fÄ mig att skratta som ingen annan kan. Han som var villig att lÀra kÀnna mig och se mitt rÀtta jag trots att jag inte sa ett ord till dig första gÄngen vi sÄgs. Du gav inte upp, och nu kan du inte fÄ tyst pÄ mig.
Tack Tobbe för att du stÄr ut med mig nÀr alla andra sviker!

Isabell mitt livs kÀrlek !

Hej

Jag Àr Tobbe (Isabells pojkvÀn)


NÀr jag skriver det hÀr sÄ sitter jag hemma hos mig och Isabell hemma hos sig.  Efter hon har varit hos mig i nÀstan 2 veckor sÄ Àr det sÄ ensamt nu nÀr hon Àr hemma hos sig. Det Àr i dom hÀr stunderna som jag inser att jag vill vara Isabells sambo.


Jag har lÀnge vetat att Isabell Àr kvinnan i mitt liv, mitt livs kÀrlek och kvinnan jag vill ha barn med.

Jag Àlskar Isabell sÄ jÀvla mycket, hon Àr det bÀsta som hÀnt mig. Jag skulle inte vara den jag Àr idag utan dig. Tack för att du finns hÀr för mig du anar inte hur mycket det betyder för mig.

Och du ska veta en sak och det Àr att jag ALLTID kommer finnas vid din sida.

 Du Ä jag för alltid <3

 

 

deep talk #2 - min skolgÄng.

 

new in.

 
VarsĂ„goda, ni som hellre ser i videoformat! ↓

jag bakar...

 
 
Var ett bra tag sedan jag faktiskt bakade dessa men jag hade helt glömt bort att jag spelat in det, sÄ...Here you go! Chocolate chip cookies skulle vara veganska men sojamjÀölken var tyvÀrr slut.
 
Recepten finns i beskrivningen pÄ YT.

ESC i KungstrÀdgÄrden.


I mĂ„ndags mötte jag upp mamma och syster och Ă„t lunch i solen. 
Sedan gick jag och mamma runt i KungstrÀdgÄrden dÄ de hade nÄgon Eurovision event dÀr eftersom ESC hÄlls i Globen i Är!

Efter att Tobbe slutat jobbet sÄ mötte han upp oss ocksÄ. Dessutom vann bÄde jag, mamma och Tobbe en varsin kryssning!!

Blev en riktigt mysig sommardag med andra ord. Perfekt! 

Onsdagslista.

H A R  D U ? 

Folköl i kylen: Nej, faktiskt inte! 

NÄgot husdjur: Nej, inget eget tyvÀrr...

NĂ„gon favoritrĂ€tt: Vegetarisk Sushi, tacos, mammas köttfĂ€rssĂ„s, grillat och lax.

Puder pÄ dig: Inte just nu, men snart!

NĂ„gra framtidsplaner: Nja, framtiden ger mig PANIK..! 

NĂ„gon sjukdom: PĂ„ sĂ€tt och vis, ja.

Gymkort: HAHA!! Nej.

Nagellack: Har massa, men anvĂ€nder 
inte pga. Nagelbitare.
V E M ? 

Avskyr du: Avskyr..hmm... Ytliga anonyma idioter som mĂ„ste trycka ner andra för att sjĂ€lva mĂ„ bĂ€ttre!! 

LĂ€ngtar du mest efter: Morfar.  

Stör du dig pĂ„: Finns mĂ„nga!

Gosar du med: Tobbe.
V I L K E N ?

Tidning lÀser du: Ingen.

Buss Ă„ker du oftast: 676! 

Dag fyller du Ă„r: 7 augusti.

Årstid föredrar du: FĂ„r nog sĂ€ga sommar Ă€ndĂ„!
V A D ?

Gör du nu: Ligger i sÀngen och övervÀger att gÄ upp...

Gör dig till en bra mÀnniska: Hmm...omtÀnksam. Bryr mig om andra mÀnniskor och tÄl inte orÀttvisa! Tycker jag nÄt Àr fel sÄ sÀger jag det!

Gör dig till en dĂ„lig mĂ€nniska: Jag vet faktiskt inte! Finns sĂ€ker massa saker men inget jag kommer pĂ„ just nu. 

Vill du arbeta med: Åh, jag vet inte. Eller jo, finns SÅ mycket jag vill testa men jag vet inte vad jag skulle passa/trivas med. 

Har du pÄ dig just nu: Mjukis-shorts och t-shirt.

Äger du för skor: Docs, Vans, ett par flip-flops, stövlar och massa converse!

Har du för storlek i skor: 
Oftast 39.

Ska du göra nu: 
Försöka ta mig upp och "carpe diem!"

New tattoo - semikolon.Min nya tatuering pÄ sidan av handleden, ett semikolon. SÄ nöjd!

Denna Ă€r min 6;e tatuering och jag skulle ha förstorat mitt ankare jag har pĂ„ foten ocksĂ„ samtidigt men det sket sig. Denna tatuering betyder/kommer alltid betyda mycket för mig. Min psykiska ohĂ€lsa Ă€r liksom en stor del av mitt liv! 

IG - Bellobull.


Ville mest kika in och sĂ€ga att ni gĂ€rna fĂ„r följa mig pĂ„ Instagram. Helt enkelt för att jag Ă€r mycket mer aktiv dĂ€r Ă€n hĂ€r pĂ„ bloggen. Uppdaterar dĂ€r ungefĂ€r varje dag!
@bellobull

Museum & ny tatuering.
- SĂ€msta bilden. - 

Jag har knappt tid för bloggen numera, ber om "ursÀkt" för det!

Idag har i alla fall jag och Tobbe varit pÄ museum, haha. Jag tycker faktiskt det Àr riktigt mysigt att gÄ pÄ museum, Ätminstone nÀr det Àr om nÄt intressant eller nÀr man fÄr testa olika saker.
Dessutom behövde jag vara ifrĂ„n solen eftersom jag tatuerade mig i onsdags och den har inte lĂ€kt Ă€nnu! 

Spelade Àven in en Daily Vlogg idag!
Nu TP och Wallander.
PUSS! 
Better an oops than a what if.

 
Bokat och klart.
Jag behöver verkligen ha saker att se fratm emot, hela tiden! Stort som smĂ„tt, bara det Ă€r NÅGOT som ger mig den drivkraften liksom.  ◊ FortsĂ€tt. ◊

RSS 2.0