20 tips på hur man kan stärka sitt självförtroende och självkänsla.

Här är 20 tips på hur man kan stärka sitt självförtroende och självkänsla:
 
❤ 1. Sluta jämföra dig med andra! Vi är alla olika och det kommer alltid finnas någon som är bättre än dig på något - men det kommer aldrig att finnas någon som du, så var den du är och var stolt! 
 
 
❤ 2. Fokusera på lösningar istället för problemen! Tänk till exempel: "jag mår dåligt - hur kan jag lösa det?" "jag saknar motivation - hur kan jag lösa det?" 
 
❤ 3. Le mot din spegelbild varje morgon! Le mot dig själv och var nöjd med det du ser för du är vacker precis som du är!
 
 
 
❤ 4. Döda negativa tankar! Bli medveten om vad du tänker om dig själv och ändra dina tankebanor till det positiva! Tänk "jag kan!" Istället för "jag kan inte.. "
 
❤ 5. Kom ihåg att du är bra som du är! Alla människor är och ser olika ut och man måste bara komma ihåg att vi alla är bra som vi är!
 
❤ 6. Peppa dig själv! Ha en positiv inställning till det mesta och var glad!
 
 
 
❤ 7. Tro på dig själv! Bara du tror på dig själv och gör någonting helhjärtat så blir du förvånad av vad du kan åstadkomma!
 
❤ 8. Välj något du gillar av ditt yttre! Tala om för dig själv till exempel vilka fina ögon du har och fortsätt så tills du kan säga så om hela dig!
 
❤ 9. Beröm dig själv! Våga vara stolt över dig själv när du gör något bra och var inte rädd för att berömma dig själv, alla behöver få höra lite beröm ibland! 
 
❤ 10. Peppa dig själv! Peppa dig själv till att göra saker som får dig glad!
 
 
 
❤ 11. Välj något du gillar med din personlighet! Välj ut nåot som du gillar med din personlighet och tala ofta om för dig själv vilken bra människa du är!
 
❤ 12. Bryt dåliga vanor! Bryt dina dåliga vanor, men börja litet! börja med att exempelvis gå upp en timma tidigare på morgonen och byt sen de dåliga vanorna mot något bra!
 
❤ 13. Byt tankesätt! Byt till ett positivare tankesätt och få bort dina negativa tankar!
 
❤ 14. Utmana dig själv! Utmana dig själv ocg gör saker du kanske inte brukar, på så sett får du se hur mycket du kan klara av!
 
❤ 15. Omge dig med rätt människor! Omge dig med människor som tar frram dina bästa sidor och som peppar dig till at göra det du blir glad av! 
 
❤ 16. Beröm ditt utseende! Beröm ditt utseende för du är vacker som du är och alla människor förtjänar beröm! 
 
❤ 17. Gör något du tycker om och är duktig på! Gör något som du är duktig på som får dig att se hur bra du är! Ibland behöver man bara den där ena grejen som får en att inse hur bra man faktiskt är och vad man kan klara av!
 
 
 
❤ 18. Ha en positiv inställning! Ha en positiv inställning till det mesta och tacka inte nej till livets chanser!
 
❤ 19. Ta hand om dig själv! Det är viktigt att ta hand om och upskatta sig själv för att man ska få en god självkänsla, det är du själv som bygger upp den och därför är det viktigt att ta hand och sig själv ordentligt!
 
❤ 20. Sträck på dig! Att gå ihop sjunken som en säck får vem som helst att utstråla dåligt självförtroende, sträck på dig och var stolt över den du är och gå som om du redan hade världens självförtroende! 
 
 
Lista från fina Sara! 

Kommentarer
Postat av: Neha - Foton, Sömnad, Tips & Trix

Att tro på sig själv och sluta jämföra sig med alla var det som gjorde mitt självförtroende bättre

Svar: Det är ju superbra!
Isabell.

2015-05-24 @ 10:44:05
URL: http://nehaexponerar.blogg.se/
Postat av: ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥

Bra tips! :)

Svar: Eller hur! :)
Isabell.

2015-05-27 @ 23:40:45
URL: http://evahle.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0