Happy (sad) halloween.


Blir sĂ„ jĂ€vla trött. MĂ€nniskor som pĂ„stĂ„r att de Ă€r ensamma nĂ€r de i sjĂ€lva verket har mĂ€nniskor omkring sig hela tiden. JAG exempelvis Ă€r ett levande bevis pĂ„ vad ensamhet innebĂ€r. Jag har inga vĂ€nner och det stĂ„r jag för. Jag blir bara sĂ„ otroligt deppig, speciellt nu under halloween. Alla klĂ€r ut sig och festar, JAG VILL OCKSÅ, men istĂ€llet sitter jag i soffan och kollar pĂ„ film. Skitkul halloween Ă„ter igen...! HAPPY halloween eller vad sĂ€ger man? Fan! đŸŽƒđŸ‘»đŸ•·đŸ•žđŸ’‰ Vet inte om jag ska skratta eller grĂ„ta lĂ€ngre!hypotyreos.

Detta skrev jag för över 1 Är sedan:
 
"Jag har sedan 2011-2012 kĂ€nt mig otroligt trött hela tiden. Fick veta att jag hade massa brister och medicin sattes in direkt. Tröttheten och orkeslösheten försvann inte och jag började öka i vikt. VĂ€ldigt fort, utan att jag gjorde nĂ„gon förĂ€ndring! Nya prover togs flera gĂ„nger i veckan. Sköldkötel prover togs med jĂ€mna mellanrum men alla prover har varit bra. Jag började fĂ„ Ă€nnu svĂ„rare att koncentrera mig och svettas som en tok. Ena stunden sĂ„ fryser jag som bara den, nĂ€sta sekund svettas jag sĂ„ det bara rinner. Ingen ork. Varje dag Ă€r en pina! Att ens ta sig upp ur sĂ€ngen pĂ„ morgonen Ă€r en kamp.SĂ„ mycket jag vill göra men sĂ„ lite jag klarar av. 
 
Jag hade/har svÄrt att andas. LÀkarna trodde det berodde pÄ astma eller sömnapné. Jag fick sova med maskin och den visade att jag hade andningsuppehÄll mestadels av natten, vilket gjorde att jag en mÄnad senare opererade bort halsmandlarna. Dom visste inte om det skulle hjÀlpa, jag chansade och nej, det hjÀlpte inte!
 
Tiden gick, jag ökade sjukt mycket i vikt Àven dÄ jag enbart Ät sallad. Bristningar över hela magen. Jag fortsatte gÄ upp i vikt. Blev förstoppad, svettades, frös, tappade hÄr, fick eksem över hela kroppen.
Sjukhusbesök efter sjukhusbesök utan resultat. Gjorde gastroskopi och coloskopi. Min mage var förstörd och min tarm hade lagt av.
Vad fan Àr felet pÄ mig och varför tar igen lÀkare mig pÄ allvar?!"
 
 
 
 
 
Hypotyreos (2)
 
Som ni vet sĂ„ var jag i Norge för flera mĂ„nader sen. Jag Ă„kte dit 2 gĂ„nger för att trĂ€ffa en lĂ€kare pĂ„ en privatmottagning.Jag har nĂ€mligen en sjukdom som heter Hypotyreos. Typ 2.
Det kallas typ 2 dÄ det inte visas i blodet, som i MITT fall! DÀrför svÄrt att se och omöjligt att fÄ behandling hÀr i Sverige
 
 
Hypotyreos betyder brist pĂ„ sköldkörtelhormon. NĂ€r Ă€mnesomsĂ€ttningen Ă€r lĂ„g, beroende pĂ„ att sköldkörteln producerar för lite sköldkörtelhormon, kallas det för hypotyreos. 
 

Varför behöver man sköldkörtelhormon? Sköldkörtelhormon reglerar ÀmnesomsÀttningen i varje cell i kroppen. Brist pÄ sköldkörtelhormon leder till att ÀmnesomsÀttningen blir för lÄg i cellerna och detta leder till varierande hypotyreos-symptom som pÄverkar hela kroppen. Kroppen blir som en motor med för lite bensin.

DĂ€rför vi var tvungna att Ă„ka till Norge var p.g.a att lĂ€kare i Sverige inte gör nĂ„got Ă„t detta problem. De i Norge Ă€r mer utbildade pĂ„ Ă€mnet och behandlar mĂ€nniskor med denna sjukdom/diagros. 

 

 


 

 

♄ Du kan lĂ€sa mer om VAD Hypotyreos Ă€r:

HÄR HÄR

och om symptomen HÄR

 

 


Planer för dagen.

 
To Do List:
 
- Klippa luggen.
- Redigera alla videos som ligger och vÀntar.
- Maila NHK om konsultation.
- Kolla upp alternativ för laserbehandling.
- Packa sista kassen med "SkÀnka-saker".
- Börja ladda upp minst en video pÄ YT.
 
 

12 saker jag mÄr bra av.

Idag mĂ„r jag inte sĂ„ bra! Deppig och tĂ€nker alldeles för mycket pĂ„ vad andra tycker och tĂ€nker. Just dĂ€rför tĂ€nkte jag nu berĂ€tta 12 saker jag mĂ„r BRA av!  ↓
 
 
♄ Fria och vĂ€lmĂ„ende djur.
 
♄ Att shoppa!
 
♄ Att checka av saker pĂ„ min "att göra-lista"!
 
♄ Ha hemmaspa (som jag har varje söndag) Ansiktsmask, hĂ„rinpackning osv.
 
♄ Musik som man blir peppad av.
 
♄ Min pojkvĂ€n.
 
 
♄ Bra filmer!
 
♄ Vara nyduschad och lĂ€gga sig i en nybĂ€ddad sĂ€ng.
 
♄ NĂ€r jag har en bra smink- och hĂ„rdag.
 
♄ Choklad!
 
♄ Rensa och stĂ€da. KĂ€nslan efterĂ„t Ă€r bĂ€st!
 
♄ HĂ„kan Hellström!
 
 

23/10-15.

Ligger fortfarande i sĂ€ngen, frĂ€mst p.g.a magont. FörvĂ„nade? Nej, inte jag heller! 
IkvĂ€ll kommer min kĂ€rlek hit och innan dess ska jag ocksĂ„ hinna Ă„ka ivĂ€g och lĂ€mna in massa klĂ€der jag inte lĂ€ngre kan/vill ha. 
Det var sĂ„ sjukt lĂ€nge sedan jag gick ut! PĂ„ krogen alltsĂ„. Men men har man ingen umgĂ€ngeskrets sĂ„... Är det nu man sĂ€ger "FML"? 

kan inte hitta mig sjÀlv.

 
♩ Att inte passa in.
Att inte ha nÄgon utöver han du kallar din, inte ha nÄgon man umgÄs med, ingen som Àr lik en sjÀlv.
Att inte veta vem man sjÀlv Àr.
Jag Ă€r 21 Ă„r och har inte hittat mig sjĂ€lv Ă€n och snart orkar jag inte mer. ♩
 

inspo - tattoos. #1

 
Sitter i skrivande stund pÄ bibblan faktiskt. Jag var som vanligt pÄ möte hos Psyk vid 09:00, sÄ jag passade pÄ att ta med mig datorn för att sedan gÄ hit efter mötet. Jag har massor att stÄ i just nu sÄ jag kÀnde att det kunde vara skönt att sitta hÀr i lugn och ro. Jag fÄr mer saker gjorda dÄ!
 
Detta blir Àven mitt första Inspo-inlÀgg.
Flera kommer!
 

Min viktuppgÄng.


Jag Àr sÄ trött pÄ att folk inte förstÄr vad som ligger bakom mitt mÄende och min viktuppgÄng.
 
Förutom att jag lider av social fobi, Ă„ngest, panikĂ„ngest och depression sĂ„ har jag Ă€ven en sjukdom som kallas hypotyreos. Hypotyreos gör att förbrĂ€nningen inte funkar normalt. Jag förbrĂ€nner inte som en "vanlig" mĂ€nniska. Jag gĂ„r upp i vikt vad jag Ă€n gör. (Om ni vill lĂ€sa mer om hypotyreos sĂ„ googla eller lĂ€s min blogg inom kort) UTÖVER DETTA sĂ„ har min tarm lagt av pĂ„ grund av psykisk ohĂ€lsa, tidigare Ă€tstörningar och STRESS under en lĂ„ng tid! 
 
Jag kan varken gĂ„ pĂ„ toa eller gĂ„ ner i vikt. Tro mig! I somras Ă„t jag enbart sallad och trĂ€nade i 3 veckor och gick upp 8kg under den tiden. TROR NI JAG TYCKER DETTA ÄR KUL?! Klart att jag kan Ă€ta nyttigt osv men med bĂ„de hypotyreos, en "trasig" tarm och psykisk ohĂ€lsa gĂ„r det inte. Jag fĂ„r just nu ingen medicin förutom antidepressiva och sömnpiller, jag stĂ„r fortfarande i kö för utredning. Klart jag INTE VILL mĂ„ sĂ„ hĂ€r men jag kan inte göra sĂ„ mycket Ă„t det just nu. Det konstiga Ă€r bara hur mĂ„nga fler som brydde sig dĂ„ jag hade Ă€tstörningar Ă€n nu..!

Stay tuned.

Senare ikvĂ€ll kommer det upp ett inlĂ€gg om min vikt. Folk vet inte ett skit om mig, sĂ„ jag ska en gĂ„ng för alla förklara dĂ„. ↓
 
Sen vill jag bara tacka finaste Molly att jag fick chansen att trĂ€ffa dig, en sĂ„n sjukt fin mĂ€nniska Ă€r du!  Ser verkligen fram emot att trĂ€ffa dig snart igen. TĂ€nk att 2 personer kan vara sĂ„ sjukt lika varandra. Vi har liksom varit med om exakt samma saker osv. Fina fina du! 💕

nÀstan som en tavla över rÀtt och fel.

- Du vet vÀl att du kan se alla mina foton i kategorin: Fotografera. - 
 

i think more than i speak!

Min blogg, MIN dagbok! Punkt.
 
Fick just ett vĂ€ldigt...konstigt besked. Vet inte om jag ska skratta eller grĂ„ta. RĂ€tt skönt Ă€ndĂ„, men seriöst. Jag blir sĂ„ irriterad pĂ„ mĂ€nniskor som inte vĂ„gar sĂ€ga saker till en face to face utan gĂ„r ut med en Ă„sikt genom nĂ„gon annan. SĂ€g det till MIG FÖRST istĂ€llet! 
 
Att först sÀga att allt funkar bra och sedan gÄ ut med en helt annan historia. Usch! NÀr man dessutom vet min problematik och sociala fobi. Well, tar man inte tiden att lÀra kÀnna mig sÄ Àr detta lika bra. 
 
 
 
 
 

sensommar - frÄn en fotopromenad i somras.

 

Love it!

 
 

Ny kategori - inspiration!

 
Har fixat en ny kategori hÀr pÄ bloggen, som jag döpte till Inspiration. DÀr kommer jag titt som tÀtt att lÀgga upp inspirerande bilder inom olika kategorier/omrÄden. Exempelvis peppande texter, inredning och klÀder.
 
Stay Tuned!
 

frÄn en fotopromenad i somras.

 
Bilder frÄn i somras som jag helt enkelt glömt att dela med mig av.
En del 2 kommer!

Orkar inte mer.

 
Helvetes jÀvla skit dag alltsÄ. Godnatt!
 

the ig-tag.

 
IgÄr, lördags, laddade jag upp en ny video dÄ jag blivit taggad att göra en IG-tag av finaste Evah.
Nu: Wallander och 100 koppar te!

collective haul.

 

blir sÄ jÀvla förbannad + dagens planer.

NĂ„gra av dessa ↑ filmklipp har jag delat med mig av förut, men kĂ€nde vĂ€l mest "varför inte vara lite tjatig?" Handlar ju om sĂ„ viktiga grejer liksom! Och fortfarande...Fyfan!
 
Idag ska jag göra följande:  
- Rensa datorn & föra över massa bilder till min hÄrddisk.
- Redigera videos.
- FortsÀtta mÀrka, packa & sÀlja klÀder.
- Maila alla utkast.
- Ringa Psykiatrin. (Ta prover?)
- MÀta skrivbord + ByrÄ.
- TvÀtta 10 kg tvÀtt.
 
Sen senare ikvÀll kommer mitt hjÀrta hit och pÄ lördag blir det IKEA!

vilma, yrsa, cricket & whiny.

 
Är det nĂ„n mer Ă€n jag som kollade pĂ„ Vilma (Vilma.se) för flera Ă„r sedan? Kom och tĂ€nka pĂ„ det dĂ„ Yrsa (hon som spelande Vilma) var med i Idol.
Nu Àr hon ju mer igenkÀnd som Cricket and Whiny dock.
 

 
HÄR finns 9 av avsnitten i alla fall. Åh, nostalgi!

kunde inte sagt det bÀttre sjÀlv.

Precis sĂ„ jag kĂ€nner just nu. Exakt men Ă€ndĂ„ inte alls. Men denna press och stress pĂ„ allt som mĂ„ste göras...hej panikĂ„ngest. Min stressmage orkar inte riktigt just nu. ↑
 
Idag var en hemsk dag pÄ jobbet. Inte nog med att alla barn Àr förkylda, nu har Àven jag gÄtt och blivit förkyld. Alla inskolningar, och ljud tillsammns med feber, huvudvÀrk tÀppt nÀsa och brinnande hals gÄr inte riktigt ihop!

i donÂŽt care, i love it.

AlltsÄ haha! Love these guys!!
 
Blir alldeles varm i hjÀrtat!

RSS 2.0