Happy (sad) halloween.


Blir så jävla trött. Människor som påstår att de är ensamma när de i själva verket har människor omkring sig hela tiden. JAG exempelvis är ett levande bevis på vad ensamhet innebär. Jag har inga vänner och det står jag för. Jag blir bara så otroligt deppig, speciellt nu under halloween. Alla klär ut sig och festar, JAG VILL OCKSÅ, men istället sitter jag i soffan och kollar på film. Skitkul halloween åter igen...! HAPPY halloween eller vad säger man? Fan! 🎃👻🕷🕸💉 Vet inte om jag ska skratta eller gråta längre!hypotyreos.

Detta skrev jag för över 1 år sedan:
 
"Jag har sedan 2011-2012 känt mig otroligt trött hela tiden. Fick veta att jag hade massa brister och medicin sattes in direkt. Tröttheten och orkeslösheten försvann inte och jag började öka i vikt. Väldigt fort, utan att jag gjorde någon förändring! Nya prover togs flera gånger i veckan. Sköldkötel prover togs med jämna mellanrum men alla prover har varit bra. Jag började få ännu svårare att koncentrera mig och svettas som en tok. Ena stunden så fryser jag som bara den, nästa sekund svettas jag så det bara rinner. Ingen ork. Varje dag är en pina! Att ens ta sig upp ur sängen på morgonen är en kamp.Så mycket jag vill göra men så lite jag klarar av. 
 
Jag hade/har svårt att andas. Läkarna trodde det berodde på astma eller sömnapné. Jag fick sova med maskin och den visade att jag hade andningsuppehåll mestadels av natten, vilket gjorde att jag en månad senare opererade bort halsmandlarna. Dom visste inte om det skulle hjälpa, jag chansade och nej, det hjälpte inte!
 
Tiden gick, jag ökade sjukt mycket i vikt även då jag enbart åt sallad. Bristningar över hela magen. Jag fortsatte gå upp i vikt. Blev förstoppad, svettades, frös, tappade hår, fick eksem över hela kroppen.
Sjukhusbesök efter sjukhusbesök utan resultat. Gjorde gastroskopi och coloskopi. Min mage var förstörd och min tarm hade lagt av.
Vad fan är felet på mig och varför tar igen läkare mig på allvar?!"
 
 
 
 
 
Hypotyreos (2)
 
Som ni vet så var jag i Norge för flera månader sen. Jag åkte dit 2 gånger för att träffa en läkare på en privatmottagning.Jag har nämligen en sjukdom som heter Hypotyreos. Typ 2.
Det kallas typ 2 då det inte visas i blodet, som i MITT fall! Därför svårt att se och omöjligt att få behandling här i Sverige
 
 
Hypotyreos betyder brist på sköldkörtelhormon. När ämnesomsättningen är låg, beroende på att sköldkörteln producerar för lite sköldkörtelhormon, kallas det för hypotyreos. 
 

Varför behöver man sköldkörtelhormon? Sköldkörtelhormon reglerar ämnesomsättningen i varje cell i kroppen. Brist på sköldkörtelhormon leder till att ämnesomsättningen blir för låg i cellerna och detta leder till varierande hypotyreos-symptom som påverkar hela kroppen. Kroppen blir som en motor med för lite bensin.

Därför vi var tvungna att åka till Norge var p.g.a att läkare i Sverige inte gör något åt detta problem. De i Norge är mer utbildade på ämnet och behandlar människor med denna sjukdom/diagros. 

 

 


 

 

♥ Du kan läsa mer om VAD Hypotyreos är:

HÄR HÄR

och om symptomen HÄR

 

 


Planer för dagen.

 
To Do List:
 
- Klippa luggen.
- Redigera alla videos som ligger och väntar.
- Maila NHK om konsultation.
- Kolla upp alternativ för laserbehandling.
- Packa sista kassen med "Skänka-saker".
- Börja ladda upp minst en video på YT.
 
 

12 saker jag mår bra av.

Idag mår jag inte så bra! Deppig och tänker alldeles för mycket på vad andra tycker och tänker. Just därför tänkte jag nu berätta 12 saker jag mår BRA av!  ↓
 
 
♥ Fria och välmående djur.
 
♥ Att shoppa!
 
♥ Att checka av saker på min "att göra-lista"!
 
♥ Ha hemmaspa (som jag har varje söndag) Ansiktsmask, hårinpackning osv.
 
♥ Musik som man blir peppad av.
 
♥ Min pojkvän.
 
 
♥ Bra filmer!
 
♥ Vara nyduschad och lägga sig i en nybäddad säng.
 
♥ När jag har en bra smink- och hårdag.
 
♥ Choklad!
 
♥ Rensa och städa. Känslan efteråt är bäst!
 
♥ Håkan Hellström!
 
 

23/10-15.

Ligger fortfarande i sängen, främst p.g.a magont. Förvånade? Nej, inte jag heller! 
Ikväll kommer min kärlek hit och innan dess ska jag också hinna åka iväg och lämna in massa kläder jag inte längre kan/vill ha. 
Det var så sjukt länge sedan jag gick ut! På krogen alltså. Men men har man ingen umgängeskrets så... Är det nu man säger "FML"? 

kan inte hitta mig själv.

 
♦ Att inte passa in.
Att inte ha någon utöver han du kallar din, inte ha någon man umgås med, ingen som är lik en själv.
Att inte veta vem man själv är.
Jag är 21 år och har inte hittat mig själv än och snart orkar jag inte mer. ♦
 

inspo - tattoos. #1

 
Sitter i skrivande stund på bibblan faktiskt. Jag var som vanligt på möte hos Psyk vid 09:00, så jag passade på att ta med mig datorn för att sedan gå hit efter mötet. Jag har massor att stå i just nu så jag kände att det kunde vara skönt att sitta här i lugn och ro. Jag får mer saker gjorda då!
 
Detta blir även mitt första Inspo-inlägg.
Flera kommer!
 

Min viktuppgång.


Jag är så trött på att folk inte förstår vad som ligger bakom mitt mående och min viktuppgång.
 
Förutom att jag lider av social fobi, ångest, panikångest och depression så har jag även en sjukdom som kallas hypotyreos. Hypotyreos gör att förbränningen inte funkar normalt. Jag förbränner inte som en "vanlig" människa. Jag går upp i vikt vad jag än gör. (Om ni vill läsa mer om hypotyreos så googla eller läs min blogg inom kort) UTÖVER DETTA så har min tarm lagt av på grund av psykisk ohälsa, tidigare ätstörningar och STRESS under en lång tid! 
 
Jag kan varken gå på toa eller gå ner i vikt. Tro mig! I somras åt jag enbart sallad och tränade i 3 veckor och gick upp 8kg under den tiden. TROR NI JAG TYCKER DETTA ÄR KUL?! Klart att jag kan äta nyttigt osv men med både hypotyreos, en "trasig" tarm och psykisk ohälsa går det inte. Jag får just nu ingen medicin förutom antidepressiva och sömnpiller, jag står fortfarande i kö för utredning. Klart jag INTE VILL må så här men jag kan inte göra så mycket åt det just nu. Det konstiga är bara hur många fler som brydde sig då jag hade ätstörningar än nu..!

Stay tuned.

Senare ikväll kommer det upp ett inlägg om min vikt. Folk vet inte ett skit om mig, så jag ska en gång för alla förklara då. ↓
 
Sen vill jag bara tacka finaste Molly att jag fick chansen att träffa dig, en sån sjukt fin människa är du!  Ser verkligen fram emot att träffa dig snart igen. Tänk att 2 personer kan vara så sjukt lika varandra. Vi har liksom varit med om exakt samma saker osv. Fina fina du! 💕

nästan som en tavla över rätt och fel.

- Du vet väl att du kan se alla mina foton i kategorin: Fotografera.
 

i think more than i speak!

Min blogg, MIN dagbok! Punkt.
 
Fick just ett väldigt...konstigt besked. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Rätt skönt ändå, men seriöst. Jag blir så irriterad på människor som inte vågar säga saker till en face to face utan går ut med en åsikt genom någon annan. Säg det till MIG FÖRST istället! 
 
Att först säga att allt funkar bra och sedan gå ut med en helt annan historia. Usch! När man dessutom vet min problematik och sociala fobi. Well, tar man inte tiden att lära känna mig så är detta lika bra. 
 
 
 
 
 

sensommar - från en fotopromenad i somras.

 

Love it!

 
 

Ny kategori - inspiration!

 
Har fixat en ny kategori här på bloggen, som jag döpte till Inspiration. Där kommer jag titt som tätt att lägga upp inspirerande bilder inom olika kategorier/områden. Exempelvis peppande texter, inredning och kläder.
 
Stay Tuned!
 

från en fotopromenad i somras.

 
Bilder från i somras som jag helt enkelt glömt att dela med mig av.
En del 2 kommer!

Orkar inte mer.

 
Helvetes jävla skit dag alltså. Godnatt!
 

the ig-tag.

 
Igår, lördags, laddade jag upp en ny video då jag blivit taggad att göra en IG-tag av finaste Evah.
Nu: Wallander och 100 koppar te!

collective haul.

 

blir så jävla förbannad + dagens planer.

Några av dessa ↑ filmklipp har jag delat med mig av förut, men kände väl mest "varför inte vara lite tjatig?" Handlar ju om viktiga grejer liksom! Och fortfarande...Fyfan!
 
Idag ska jag göra följande:  
- Rensa datorn & föra över massa bilder till min hårddisk.
- Redigera videos.
- Fortsätta märka, packa & sälja kläder.
- Maila alla utkast.
- Ringa Psykiatrin. (Ta prover?)
- Mäta skrivbord + Byrå.
- Tvätta 10 kg tvätt.
 
Sen senare ikväll kommer mitt hjärta hit och på lördag blir det IKEA!

vilma, yrsa, cricket & whiny.

 
Är det nån mer än jag som kollade på Vilma (Vilma.se) för flera år sedan? Kom och tänka på det då Yrsa (hon som spelande Vilma) var med i Idol.
Nu är hon ju mer igenkänd som Cricket and Whiny dock.
 

 
HÄR finns 9 av avsnitten i alla fall. Åh, nostalgi!

kunde inte sagt det bättre själv.

Precis så jag känner just nu. Exakt men ändå inte alls. Men denna press och stress på allt som måste göras...hej panikångest. Min stressmage orkar inte riktigt just nu. ↑
 
Idag var en hemsk dag på jobbet. Inte nog med att alla barn är förkylda, nu har även jag gått och blivit förkyld. Alla inskolningar, och ljud tillsammns med feber, huvudvärk täppt näsa och brinnande hals går inte riktigt ihop!

i don´t care, i love it.

Alltså haha! Love these guys!!
 
Blir alldeles varm i hjärtat!

RSS 2.0