Bakar glutenfria bullar!
Ingredienser & Gör så här:
- 100 g smör eller margarin
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk mald kardemumma
- 600 g glutenfri mjölmix exempelvis Finax
-
Fyllning
- 1,25 dl flytande margarin
- 1 dl strösocker
- 1 msk kanel
-
Pensling
- 1 st ägg
- pärlsocker
Gör så här:
-
Smält smöret/margarinet och tillsätt mjölk. Smula ner jästen när vätskan blivit fingervarm.
-
Blanda degvätskan med socker, salt, kardemumma och glutenfri mjölmix till en lös deg. Låt jäsa i 30 minuter.
-
Rör samman flytande margarin, socker och kanel till en fyllning.
-
När degen jäst klart. Arbeta ihop den något. Pudra bordet med mjölmix och knåda degen degen lätt.
-
Dela degen i två delar som du kavlar ut till två rekangulära plattor, ca 20 x 40 cm stora.
-
Bred ett jämt lager fyllning på vardera degplatta.
-
Rulla plattorna till två rullar med skarven nedåt. Dela varje rulle i ca 2,5 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.
-
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.