Get To Know Me | Lär känna mig.


Vad heter du? 
Smeknamn? 
Födelsedag? 
Stjärntecken? 
Yrke? 
Hårfärg? 
Ögonfärg?
Piercing? 
Tatueringar? 
Höger/vänster hänt? 
Bästavän? 
Favoritfilm? 
Favoritserie? 
Favoritlåt? 
Favoritfärg? 
Favoritrestaurang? 
Favoritaffär? 
Favoritbok? 
favorit tidning? 
Favorit skor? 
Favorit plats? 
Vart befinner du dig om 10 år? 
Stationär eller bärbar dator? 
Känsla just nu? 
Idol? 
Vad tänker u på just nu?
Vad kollar du på?
Vad har du på dig? 
Vart vill du bo när du blir stor? 
Hund eller Katt?
Coca Cola eller Pepsi? 
Vad köpte du senast? 
Språk?

Håkan-fest!Lördagen började bra, blev kaos, men slutade bra ändå! 
 
Min vanliga tur... Mötte upp Joy, Chanelle och Michael men eftersom både C och M var under 20 så kom dom inte in. Jag fick panik! Jag blir så less på att jag aldrig kan få vara glad en längre tid..! Efter tårar så sjöng jag i alla fall halsen av mig till Håkans alla mästerverk. Alltså Håkan...tror ingen kan förstå min kärlek till dig. "Jag kommer älska dig tills jorden gått under" och "Jag går inte isär när jag går med dig." Min klippa och hjälte. Tänk att du bokstavligt talat räddat mitt liv.
Älskade bästa Håkan. ❤️⚓️
 
#håkan360 

min alla♥dag.


ytliga listan.

1. Hur lång tid gör du dig iordning på morgonen?
Beror ju på vad man räknar med. Men jag vill gärna ha 2 tim från att jag vaknar tills att jag går hemifrån!
2. Och inför en utekväll då?
Beror ju också på, 4 tim kanske. Men då räknar jag med allt!
3. Vad har du för sminkrutin?
Först dagkräm och primer. Sen bas och ögon, sist brukar jag ta massa puder och ibland till sist läppstift.
4. Och hårrutin?
Lägger i hårolja i topparna och använder inpackning 1g/v. Annars det vanliga typ!
5. Hudrutin? 
 Tvättar ansiktet morgon och kväll. Tar ansiktsvatten på kvällen och sedan dag -och nattkräm! Sen även ansiktsmask 1 gång i veckan! 
6. Om du bara fick använda en sminkprodukt, vad skulle det vara?
Puder...eller nej, Maskara!
7. Vad är din favoritprodukt just nu?
Det varierar, se videon nedan. ↓
8. Vad tycker/önskar du att du var lite bättre på sminkmässigt?
Contouring och att lägga eyeliner!!
9.  Ändrar du sminket efter årstid?
Nja, inte direkt.
10. Är du ofta osminkad?
Ja! När jag inte har några planer eller är för lat så går jag alltid osminkad!
11. Berätta om en rolig smink/hår-anekdot.
När jag gick i 6:an försökte jag leka lite cool och målade svart kanal i vattenlinjen och hade nitarmband. På den tiden man skulle vara lite "punkare/emo"... HAHA.
12. Vem piffar sig finast av alla du vet?
Finns SÅ många, men Therese Lindgren är en av dom!
13. Ett absolut smink-nej?
Ett smalt streck till ögonbryn och "Fjortis-stilen"...Fyfan!
14. Sminkprodukt du önskar kunde uppfinnas?
Se videon nedan: ↓
15. Ett hemligt sminktips tack!
Har inget hemligt tips direkt, men om du vill att ditt läppstift ska hålla längre och vara lite mattare än vanligt lägg lite puder på läpparna först!
 
Här har ni svaren i videoformat:
 

#bodypositive.


Jag är så jävla trött på att skämmas över mitt utseende och min kropp. Jag spyr på den skeva normen hur samhället säger att vi "ska" se ut! Jag är inte smal men ingen, absolut INGEN har med det att göra! Det finns en MEDICINSK förklaring till varför jag ser ut som jag gör idag, och folk som ser mig på stan har inte en aning om vad jag går igenom. Anledningen till allt! Varför kan inte alla bara få vara utan att bli dömda utifrån ditt yttre? Jag är så jävla trött och förbannad och helt ärligt så SKÄMS jag över er som inte kommit längre än dit! 

ziia i snön.

För någon vecka sedan när jag och Ziia var ute på promenad passade jag på att ta med mig kameran.
Lite svårt att få rättvisa bilder på henne då hon aldrig vill vara stilla på beställning, haha!
 
Världens gosigaste gulleplutt! 
Och ja, hon har en snöflinga på kinden och är snorig...Tussen.
 

Femte natten utan sömntabletter.


Femte natten utan "sömntabletter" och fy vad jobbigt det är! När jag påbörjade min utredning i veckan fick jag reda på att tabletterna jag fått utskrivna för ca 1 år sedan tydligen påverkar min vikt ÄNNU mer...tack! Räcker det inte med att jag redan har fel i kroppen eller?! Jävla Psyk. 😒 Hur ska jag kunna sova inatt, det blir ju inte bättre för att jag tvingas sovs utan mitt Mumintroll heller..! 💤

inspo - kärlek. #3

g
HÄR kan du se liknande INSPO-inägg jag har publicerat!

deep talk #1 - min skolgång.

 

punkt.

 

framtidsångest.

Jag har sådan jävla ångest! Åldern, framtiden, LIVET. 
 
Jag vill så mycket. Jag vill resa, bli volontär, backpacka! Samtidigt som jag vet att jag aldrig skulle klara av det nu, inte ensam. Men jag vill!
 


en vlogg & två haul-videos.

 
 
♦ Massa nytt på kanalen för er som missat! ♦

minusgrader & sol.

Efter 3,5 timmars sömn fick jag äntligen hämta upp Ziia igen. Sjukt hur mycket jag saknar henne under helgerna!
Hon ligger i skrivande stund och snarkar och nyser, tussen är lite förkyld. ♥
Snart blir det promenad, usch vill inte! Så jävla kallt ute trots att solen skiner...

i don´t like mondays.

Idag har varit en typisk "fixa ärenden-dag".
 
Jag har varit på återbesök på Gyn.mottagningen, där vi pratade och min barnmorska kollade så att spiralen satt där den skulle osv. Haha! Sen har jag även handlat, slängt grovsopor, varit till apoteket och hämtat ut ett paket.
 
Ikväll är det MASSA bra på t.v men såklart ska allt gå samma tid, så jag får se ikapp på datorn sen. Men 30 grader i februari ska jag i alla fall se! ♥
 
 

Min alla❤️dag!


I fredags överaskade jag Tobbe med massa dekorationer och presenter när han kom hem från jobbet! Jag måste ju vara världens bästa flickvän. 
 

Igårkväll hade vi bokat bord på O'Learys  och väl där träffade vi Tobbes gamla jobbarkompisar och hans syssling och utmanade dom på airhockey, bowling osv. hela kvällen. Riktigt kul faktiskt! 

Imorse fick jag frukost på sängen av mitt hjärta innan jag skulle åka hem igen. <3 


 
Alla♥dag-presenter:
Till Tobbe gav jag en tröja, söta strumpor, 2 muggar och en chokladros.
Till Mamma och Pappa gav jag en fotoram med ett foto på dom i och blommor.
Sen fick även Tobbes mamma en present av mig med lite blandade saker i, exempelvis smycken och choklad.

glad alla♥dag!


social fobi.

Få personer känner sig trygga i alla sociala situationer, men en del känner sig osäkra i de flesta sociala sammanhang.

 

Social fobi innebär att man får ångest när man står i centrum för andra människors uppmärksamhet. Man är rädd för att bli granskad och upplever ofta att man gör bort sig bland andra människor.

Social fobi kan påverka hela ens tillvaro. Det är inte samma sak som att ha rampfeber eller vara nervös inför ett tal, situationer som de flesta någon gång känner obehag inför.

 

 

När man har social fobi utvecklar man ofta ett beteende som innebär att man försöker undvika det man känner obehag inför. Man börjar kanske mer och mer att undvika sociala kontakter och vill kanske inte yttra sig på möten. Man kan undvika kontakt med människor man inte känner väl. Livet begränsas och man kan uppleva ångesten allt starkare.

 

Man kan påverkas av social fobi både i arbetslivet och privatlivet. Man kan till exempel ha svårt att fungera i ett arbete eftersom det ofta innebär att träffa nya människor, arbeta i grupp och använda telefon.

Social fobi kan visa sig redan i samband med skolstarten eller i puberteten, när kraven ökar. Öven vid speciella tillfällen.

Hur märker man att man har social fobi?

Om man har social fobi får man ångest när man ska säga eller göra något som gör att man får andras uppmärksamhet. Ångesten kan visa sig på olika sätt, till exempel genom att man:

 • rodnar
 • får hjärtklappning
 • börjar stamma
 • svettas
 • flackar med blicken
 • pratar fort
 • undviker ögonkontakt
 • skakar
 • får yrsel
 • får domningskänslor
 • illamående

Typiska tankar kan vara att "jag gör bort mig", "tänk om nån ser mig nu", "ser jag ful ut", "varför kollar alla på mig", "tänk om det syns" eller "vad ska alla tro"osv. Man är självkritisk!

Man kan känna det som att man så snabbt som möjligt vill komma bort från platsen för den obehagliga situationen. Att undvika en jobbig situation gör dock inte saken bättre i längden, snarare värre.

 
"Det jag tycker är jobbigast nu är att vara bland mycket folk och att vara i centrum. T.ex är inne i en affär och någon ber mig att hämta mjölk så tänker jag att alla i affären granskar mig påväg ner till mjölken. Det känns som att alla i hela affären kollar på mig och tycker en massa.
 

Om man har social fobi är det viktigt att man försöker att inte undvika det man är rädd för, utan i stället närmar sig och vänjer sig vid det gradvis. Det kan kännas skönt för stunden att undvika det jobbiga, men det gör ofta att det blir värre i längden. En form av psykoterapi som kallas kognitiv beteendeterapi, KBT, brukar fungera bra när man har social fobi. I terapin arbetar man tillsammans med terapeuten och får gradvis utsätta sig för de situationer som orsakar rädslan. Oftast börjar man med en situation som man tycker är medelsvår och ökar sedan svårighetsgraden. Man lär sig på det sättet att handskas med rädslan så att man kan hantera situationen.

 

Men det stora hela handlar om att man tror att alla i ens omgivning har massa olika tankar om en och tittar ut en. Det är jobbigt att gå över gatan när en bil stannat. Jag tänker mer på vad personen som sitter i bilen tänker och tycker om mig än att bara fokusera på att gå. Så dom där sekunderna känns som minuter. Är jag inne i en affär känns det som att alla i affären glor på mig, granskar mig och tycker att jag inte har lika mycket rättigheter att röra mig i affären som dom har. Pratar jag med nya människor fokuserar jag mer på vad dom tycker om mig och hur jag ser ut än på själva samtalet, det kan vara med nära också om jag har en dålig dag. Allting som drar till sig uppmärksamhet försöker jag hålla mig borta ifrån - cykla, gå med paraply, gå med stora hörlurar, prata i telefon bland folk osv! Man överanalyserar alla situationer, istället för att bara fokusera på det man gör. Vilket får en att känna sig väldigt liten och oduglig. Alltså, det är jättesvårt att förklara. Det snurrar runt miljoner olika tankar. Men det känns som att folk dömer en helt enkelt och att man inte har lika mycket rättigheter som alla andra. Istället för att bara fokusera på det man gör så fokuserar man på vad alla andra tycker och tänker."

 

- Kunde inte sagt det bättre själv, Milina. - 


nytt på kanalen.


bara så coolt.

 
- Konstverk av Rob Gonsalves.-
 
Jag är totalt ointresserad av konst över huvud taget, men dessa bilder som jag såg på en blogg här om dagen är bara SÅ häftiga! Fattade inte i början men om man kollar på bilderna riktigt noga...
Så coola!
 

helgen och utredning.

Kan inte förstå hur helgerna kan gå så fort?!  
I fredags var var jag och Tobbe ute, under kvällen träffade vi även på Pedro och nån tjej.
Dock hände lite saker som inte var så roliga, men tänker inte gå in på det nu. Det är avklarat!
Ganska lugn helg i övrigt. 
 
Juste! Dom ringde från Psykiatrin i fredags och jag ska äntligen få påbörja min utredning!
Äntligen, jag har väntat i 1,5 år nu! 

who is most likely to..?


beställt.

Sämsta och minsta bilder i världshistorien, fattar inte vad som hände..?
Hämtade i alla fall ett paket idag efter att jag varit på sjukhuset, med kläderna ovan ↑ Allt från Madlady.
 
Behöll båda tröjorna och svarta klänningen.
Var riktigt länge sedan jag beställde från nätet faktiskt, alltid lika kul!

i´m afraid to be happy.

 
Den här kvällen kan dra åt helvete! Allt som kan gå fel, har gått fel.
 
Dagen började bra, jag fick mycket gjort osv. Men nu på kvällen bröt helvetet ut. Trött på människor, trött på att tvingas bo här hemma, trött på att aldrig få kunna vara glad en längre tid. ALLTID ska någon eller något förstöra.
Aldrig igen!
 
"Man kan aldrig förlora vänner, man lär sig bara vilka som är äkta."

 

 

inspo - kärlek. #2


blogglista - Jag är inte blyg...egentligen.

 
 
♣ I denna video svarar jag på följande frågor:  ↓
 
Vad behöver du mest just nu?
Vad tror folk om dig? 
Vad får du oftast komplimanger för? 
Brukar du skratta för dig själv? 
Vad står det i ditt senast inkomna SMS? 
Nästa mål i ditt liv?
Hur svarar du i mobilen? 
Antal timmar sömn inatt?
Brukar du komma i tid? 
När mår du bra?
Vanligaste färgen på dina kläder? 
Favoritdryck på morgonen?
När brukar du oftast gå och lägga dig?
Är du blyg?
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?

Medeltidsmuseet.

I lördags hade jag och Tobbe först tänkt att dra ut men eftersom Tobbes morbror skulle komma på eftermiddagen och ge sina julklappar så blev det inte så. Istället så gick vi på Museum, haha. 
 
Kanske inte det roligaste men rätt mysigt ändå. Har länge velat till Naturhistoriska och Cosmonova, men det får bli nästa gång!


 
Vi hann även med en kort shoppingrunda och en fika i Gamla stan.
Både behövligt och mysigt!


Följ gärna min "Mystory" på Snap: bellun

RSS 2.0